Ontdek onze uitvaartdiensten
in Brussel en in heel België

Uitvaartverzorging Hernalsteen biedt u een ruime keuze aan diensten voor de planning van de uitvaart. We bieden u gepersonaliseerde oplossingen  in overeenstemming met uw voorkeuren en die van de overledene. Ongeacht de gevraagde dienst staat ons team aan uw zijde en zorgt voor de best mogelijke ondersteuning.

Crematie

Crematie, ook wel verassing genoemd, bestaat uit het verbranden van het lichaam van de overleden zodat er alleen as overblijft. Dit proces vindt plaats in een crematorium, na de afscheidsceremonie. De crematie moet plaatsvinden in een gesloten kist. De as wordt vervolgens verzameld in een urne en overhandigd aan de familie, die verantwoordelijk is voor de bestemming ervan: verstrooiing op een plaats naar keuze, bijzetting in een columbarium enz.

Begraving is ook wel bekend onder de naam teraardebestelling. Hierbij wordt het lichaam van de overledene in de grond of in een grafkelder geplaatst. Als u wilt dat het stoffelijk overschot voor lange tijd begraven blijft, moet u een concessie aanvragen bij uw gemeente. Onze onderneming biedt u uiteraard alle administratieve hulp die u nodig hebt om de begrafenis van uw keuze te regelen.

De uitvaartplechtigheid is een zeer belangrijk moment voor de familie, de dierbaren van de overledene en de overledene zelf. Of ze nu vrijzinnig of religieus is, Uitvaartverzorging Hernalsteen respecteert al uw keuzes en de wensen van de overledene. We bieden u een uitvaart die aan uw verwachtingen voldoet: contact met de parochie, keuze van de muziek, onthaal tijdens de ceremonie…

Doodsbrieven en rouwprentjes

Als u doodsbrieven wilt sturen, rouwprentjes wilt maken om uit te delen tijdens de ceremonie of  bedankkaarten wilt schrijven aan de genodigden, kunnen wij u bijstaan voor al uw creaties. Ons team van adviseurs helpt u bij het opstellen en bij het kiezen van de modellen en stijlen van de kaarten.

Het is gebruikelijk om de ceremonieruimte te versieren en bloemen bij de kist van de overledene te plaatsen. U kunt boeketten, gerbes, kussens en kransen rechtstreeks op onze website bestellen. U kunt de kleuren kiezen die u wenst voor uw bloemen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u advies nodig hebt.

Uitvaartverzorging Hernalsteen zorgt voor het vervoer van de overledene in heel België. We kunnen ook de repatriëring van het stoffelijk overschot naar het buitenland regelen. Ons team handelt alle administratieve formaliteiten af met u zodat u dat niet alleen hoeft te doen.

Belangrijke
documenten

Om u een volledige en vlotte afhandeling te kunnen garanderen, vragen we u om enkele documenten in te vullen die wij nodig hebben voor de voorbereiding van de uitvaart van de overledene. Download ze hieronder en neem ze mee bij onze eerste afspraak.

Voorafregeling

Om meer sereen heen te gaan en het verdriet van uw dierbaren te verzachten, kunnen wij u een voorafregeling aanbieden. Zo wordt uw uitvaart gepland volgens uw wensen en wordt uw familie ontlast van alle administratieve formaliteiten en zware voorbereidingen tijdens deze periode.

Ons toegewijde team komt tussenbeide in 4 stappen:

1.

Wij plannen een afspraak in onze kantoren of rechtstreeks bij u.

2.

Wij luisteren aandachtig en houden rekening met al uw behoeften.

3.

Wij stellen een gedetailleerde offerte op naargelang de diensten die u kiest.

4.

Wij bereiden uw uitvaart voor (administratie en volledige plechtigheid) volgens uw wensen.

Neem contact met ons op

Ons team begeleidt u bij de voorbereiding van de uitvaart. Wij bieden u persoonlijke bijstand,  afgestemd op uw behoeften en de wensen van de overledene. Neem contact met ons op per telefoon of via het contactformulier voor een snel antwoord.

Contact NL